Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Sector 3 București a demarat activitațile proiectul “Modernizarea și mansardarea centrului de îngrijire și asistentă pentru persoane adulte – Vitan”, COD SMIS 32872.
Proiectul se va derula în perioada 09.05.2013 – 09.06.2015 și este implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordată prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, axa prioritara 3 “Îmbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.2 “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”
Prin prezentul proiect se urmărește extinderea, modernizarea și echiparea corespunzătoare a Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte “Vitan”, respectiv mansardarea pavilionului B al acestui centru.
Centrul îsi desfășoară activitatatea în 2 corpuri de cladire, Pavilionul A, care are o capacitate de 20 de locuri și Pavilionul B cu o capacitate de 35 de locuri.
În pavilionul A compartimentarea este tip vagon, încalca intimitatea beneficiarilor, mobilierul din dotare este învechit, grupurile sanitare nu corespund ca dotare și functionalitate numărului beneficiarilor, iar mâncarea este servită intr-o sala de mese improvizată.
În pavilionul B sunt 9 dormitoare, 1 bloc alimentar, o sală de mese care este folosită și ca sală de activități, o magazie, centrala termica, spații de depozitare și o anexă sanitară cu dușuri.
Obiectivele proiectului:
1. Extinderea și modernizarea Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte “Vitan”;
2. Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor sociale oferite în cadrul Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte “Vitan”;
3. Creșterea calității serviciilor sociale rezidențiale destinate persoanelor cu dizabilități din sectorul 3.
Grupul țintă:
– 50 de persoane cu dizabilități, rezidenți ai Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte “Vitan”;
– 50 de persoane cu dizabilități din comunitate în medie/lunar care vor beneficia de serviciile de recuperare;
– 44 de persoane angajate în CIAPA;
– Familiile rezidenților care vor putea aprecia calitatea serviciilor oferite;
– Comunitatea locală prin creșterea calității serviciilor de asistență socială oferite.
Proiectul va fi derulat în perioada: 09.05.2013 – 09.06.2015.
În pavilionul A se vor amenaja spațiile necesare pentru a oferii următoarele servicii de recuperare: kinetoterapie, masaj, terapie ocupatională, fizioterapie și consiliere psihologică.
Pavilionul B va fi mansardat asfel încat acesta va deveni o structură funcțională care va oferi servicii de îngrijire și asistență de calitate pentru 50 de beneficiari.
Astfel că, după implementarea proiectului va exista un centru reabilitat/modernizat și echipat care va oferii servicii sociale la standarde, cu implicații pozitive asupra calității vieții persoanelor asistate și a celor din comunitate.
Sursa de finanțare: Programul Operațional Regional 2007-2013- Axa prioritara 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenție 3.2 „reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea și echiparea infrastructurii serviciilor sociale” – cod SMIS 32872
Valoare investiție:
Valoare totala investiție (in lei) | 3.595.863,36 |
Valoarea totală eligibilă a proiectului, din care: |
2.840.954,00 |
– valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR | 2.414.810,90 |
– valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național | 369.324,02 |
Cofinanțare CLS : | 56.819,08 |
Valoare TVA aferent cheltuielilor eligibile | 681.828,96 |
Valoare neeligibilă inclusiv TVA aferentă acesteia | 73.080,40 |