Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3, în calitate de partener, alături de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și liderul SOS Satele Copiilor România este încântată să anunțe încheierea cu succes a proiectului „Leaving Care – Integrarea socio-profesionala a tinerilor„ prin care și-a propus să crească numărul tinerilor pregătiți pentru a avea o viață independentă, după ce părăsesc serviciile de tip rezidential.
Proiectul „Leaving Care – Integrarea socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială din regiunea București-Ilfov” a fost cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar beneficiarii acestui proiect au fost 86 de tineri vulnerabili cu vârste cuprinse între 16 – 26 de ani, care au ieșit sau care se află în servicii de tip rezidential. Astfel, prin acompaniamentul personalizat oferit de echipele de specialiști (consilieri tineri, asistenți sociali, psihologi, responsabili locuire) pe parcursul a peste 40.000 de ore, tinerii au avut șansa de a-și dezvolta abilitățile și de a fi mai bine pregatiti pentru a avea o viață independentă și a-și construi un viitor mai bun.
Acest proiect a venit în completarea activităților și serviciilor pe care le oferim în sprijinul asigurării unei tranziții cât mai line și eficiente a copiilor și tinerilor din sistemul de protecție, spre viața lor de adulți independenți, ajutându-i în sensul angajării pe piața muncii și asigurării unei soluții de locuire, după ieșirea din sistemul de protecție. Astfel, prin intermediul acestui proiect, tinerii au fost sprijiniti cu ședinte de psihoterapie, tratamente oftalmologice și stomatologice, suport școlar, subvenții școlare pentru rezultate bune la înavățătură, cursuri de calificare profesională, cursuri de perfecționare, subvenții pentru finalizarea cursurilor de calificare profesională, servicii de locuire.
Proiectul „Leaving Care– Integrarea socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială din regiunea București-Ilfov„ a fost un efort colaborativ care a demonstrat că, prin colaborare, parteneriat și împreunare a resurselor și eforturilor organizațiilor și instituțiilor din comunitate, putem face o diferență semnificativă în viața tinerilor vulnerabili. Acest proiect a fost un succes datorită angajamentului și determinării tinerilor, colaborării constante și eficiente a echipelor de specialiști de la nivelul tuturor partenerilor implicați în proiect, precum și sprijinului constant oferit de partenerii noștri și de comunitatea locală.
SOS Satele Copiilor România, în calitate de lider de proiect și partenerii săi, D.G.A.S.P.C. sector 3 și D.G.A.S.P.C. sector 6, sunt mândri de realizările obținute în cadrul acestui proiect și rămân dedicați în continuare sprijinirii tinerilor vulnerabili, în călătoria lor către o viață independentă și de succes.